Husvagnstjuven på Torsvik döms till dagsböter

Jönköpingspolisen grep i slutet av februari en man och en kille som framförde en stulen husvagn. Husvagnen visade sig vara stulen dagarna tidigare i Stockholmsområdet. Mannen åtalades för att ha beblandat sig med ekipaget och i dagarna dömdes han för grovt häleri. 

Det var på eftermiddagen den 26 februari som en patrull stoppar en engelskregistrerad bil med ekipage på Torsvik. I bilen sitter en 20-årig engelsk medborgare och en kille på 14 år. 

När polisen kontrollerade husvagnen, fann de att den var stulen. Mannen och killen greps och fördes till polishuset för förhör. En stund senare hävdes gripandet av den 14-åriga pojken och han lämnades över till socialtjänsten. 

Polisen hade uppgifter på att en husvagn till ett värde av dryga 230 000 kronor hade stulits från en husvagnsbutik i Kista veckan tidigare. 

Mannen åtalades för grovt häleri efter att ha befattat sig med den stulna husvagnen och nu har han fått sin dom vid Jönköpings tingsrätt. Påföljden blir villkorlig dom och dagsböter 80 å 50 kronor. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.