Prisbelönt gymnasielärare häktad för våldtäkt mot barn

Två män begärdes idag häktade i Skaraborgs tingsrätt. Männen är 31, respektive 55 år gamla och ska enligt häktningsframställan ha våldtagit barn, begått grova sexuella övergrepp och köpt sexuella tjänster av barn. Den äldre mannen är sedan tidigare en prisbelönt lärare. 

Det var i tisdags som de båda männen anhölls misstänkta för en lång rad sexbrott riktade mot barn. Den 31-åriga mannen ska ha begått flera brott sedan i januari 2014 och han ska vid flera tillfällen ha köpt sex av barn i Jönköpings kommun. Han ska också ha begått flera sexuella övergrepp och grova våldtäkter mot barn. 31- åringen har tidigare avtjänat ett fängelsestraff för sexbrott mot barn.  

Den 55-årige mannen arbetar till vardags som gymnasielärare på en skola i staden där han är bosatt och fick under 2014 ta emot ett pris för hans insatser för att främja elever och lärares arbeten. 

Läraren ska ha begått sexbrotten riktade mot barn i sitt hem. Han är på sannolika skäl misstänkt för en våldtäkt, en grov våldtäkt och utnyttjande av barn för sexuell posering.  

Männen är hemmahörande på två olika orter i Västra Götalands län. 

De båda häktades vid 15.30 tiden idag och åtal ska väckas den 15 april. 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.