Trots hans gulliga sms – tio månader i finkan

Det var i början av mars som mannen i 30-årsåldern stoppades av polis på riksväg 40. När han stannades och insåg att det var över, skickade han iväg ett sms där det stod: ”Hej älskling, nu åker jag i fängelse igen”. Nu döms mannen till tio års fängelse för bland annat grov smuggling. 

Mannen färdades i en vit, norskregistrerad skåpbil på riksväg 40 i höjd med Bottnaryd när han blev stoppad av polisen. De undersökte fordonet och såg hur skåpbilen var fylld med 4 000 liter starköl och 800 liter sprit.  

– Det var väl närmre 300 procents överlass, sa polisens presstalesman Lasse Johansson när Jmini skrev om händelsen. 

Tog hans mobiltelefon
När polisen kommer fram till fordonet ser de att mannen vid ratten sitter med sin mobiltelefon. Man tar snabbt telefonen från mannen för att hindra honom från att varna eventuella medhjälpare. 

”Hej älskling, nu…”
När polisen sedan tittar på den beslagtagna telefonen ser man att han inte alls har tänkt att varna andra. Det var en hälsning till en anhörig som löd: ”Hej älskling, nu åker jag i fängelse igen”.
– Det gäller ju att bjuda på sig själv, sa Johansson, som också förklarar att de hade haft rätt kul åt det skrivna meddelandet.

Grov smuggling
Mannen anhölls sedan för smuggling och han åtalades.
Under tisdagen avslutades förhandlingarna i rätten och mannen dömde till tio månaders fängelse för grov smuggling, samt rattfylleri, då han var påverkad när han framförde fordonet. 

Mannen är sedan tidigare dömd för liknande brott. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.