Jönköpingskvinna dömd för ofredande mot programledare

Den 20-åriga kvinna som åtalades precis i början av februari för att ha ofredat en SVT-profil genom att skicka 140 mejl och brutit det kontaktförbud hon hade gentemot sig döms nu för flera av brotten. 

Den unga kvinnan har erkänt att hon ska ha skickat 140 mejl till den man som till vardags arbetar som komiker och som dessutom har lett Melodifestivalen. 
Mannen har tydligt visat att han inte vill att kvinnan ska kontakta honom, men detta har hon brutit emot gång på gång.

Meddelanden var kränkande
Vissa av de 140 meddelandena har dessutom varit av kränkande karaktär och mejlen ska ha skickats löpande i cirka tre och en halv månads tid. 

Skulle ha varit medveten
I bevisningen finns kopior där det står att mannen inte vill ha kontakt med kvinnan och att han ber henne sluta upp att kontakta henne. Därmed ska kvinnan ha varit medveten om att mannen inte vill ha med henne att göra.

Överträtt kontaktförbudet flera gånger
Förutom att ha ofredat mannen under en längre tid, har kvinnan dessutom överträtt det kontaktförbud hon har gentemot sig. 
Vid sju tillfällen har den unga kvinnan överträtt kontaktförbudet genom att skriva tio meddelanden till den unge mannen på hans Facebook och genom att skicka ett mejl till honom.

Hänsynslöst beteende
20-åringen dömd till dagsböter 100 å 50 kronor för ofredanden och brytande mot kontaktförbud. Hon erkänner brotten och tingsrätten anser med hänsyn till det stora antalet meddelanden som hon skickat mot hans vilja finner rätten att det rört sig om ett hänsynslöst beteende.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.