Rättegången inleds- förgrep sig på 114 barn

De flickor som Margareta biträder är från Västra Götaland, Småland och Halland och hennes roll är att stötta dem, vara med vid rättegången och hjälpa till med skadeståndsanspråk, skriver SVT Nyheter Väst. De flesta var bara mellan 12 och 14 år när brotten ägde rum. 

Använt sig av Skype och Kik.
Den misstänkte är en man i 40-årsåldern som är från Ulricehamn. Bland annat ska han ha använt Skype för att få kontakt med flickorna med en falsk identitet. 

Spelat in utan flickornas vetskap
Mannen ska ha utgivit sig för att antingen ha varit en flicka eller en pojke och sedan förmått barnen att visa sig nakna framför webbkameror och utföra sexuella handlingar och spelat in det på film utan flickornas vetskap. 

Sedan september 2010
Detta pågick i fem års tid, från september 2010 och framåt. Grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering samt försök därtill, sexuellt, ofredande, barnpornografibrott, grovt förtal och förtal är vad ärendet handlar om. 

Anmälan gjordes i Uppsala
Det hela uppdagades genom att en anmälan gjordes i Uppsala förra våren. Polisen kunde spåra mannen genom hans Skype-id. 

Förhandlingarna väntas pågå tills augusti
Rättegången som inleds idag väntas pågå tills augusti och till stora delar kommer man att hålla rättegången bakom stängda dörrar. 

Mannen förnekar brott.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.