Ikväll överklagade advokaten till Högsta domstolen

Under fredagen lämnade advokat Björn Hurtig in kompletteringar i överklagandet av livstidsdomen mot klienten Nerijus Bilevicius, som både i tingsrätten och hovrätten dömdes till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm, till Högsta domstolen (HD). 

Alternativa gärningsmän
I ett mejl till TT redovisar advokat Hurtig flera omständigheter som Bilevicius uppges ha berättat, som han anser stöder påståendet att alternativa gärningsmän och händelseförlopp inte kan uteslutas.

Var i sin bostad när hon mördades
Bland annat ska datoraktivitet, som i utredningen har redovisats komma från Nerijus Bilevicius brors dator, i stället ha kommit från Nerijus egen dator. Det anses, enligt Björn Hurtig, kunna indikera att han var i sin bostad när Lisa Holm attackerades.

Fann hår från djur
Advokat Hurtig ifrågasätter också att det inte har gjorts någon fördjupad DNA-analys av huvudhår i Lisa Holms trosor, där man också hittade djurhår.

Hoppas på prövningstillstånd
Bilevicius och hans advokat hoppas nu att de ska få ett prövningstillstånd i Högsta domstolen. HD ger prövningstillstånd endast om domen eller beslutet kan få betydelse som ett prejudikat eller om det förekommit grova fel under de tidigare förhandlingarna.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.