Traderabedragare och penningtvättare inför rätta – tvättade 400 000 kronor

Den 29-åriga kvinnan bedrog i oktober månad 2014 en kund på köp- och säljsajten Tradera, genom att få denne att föra över 2 565 kronor som betalning för en mobiltelefon. Men någon mobil dök aldrig upp och kunden polisanmälde säljaren, som nu erkänner att hon begått brottet. 

Betalade för skogsmaskin
Men kvinnas brottsliga verksamhet slutar inte där. För vid två tillfällen tvättar den 29-åriga kvinnan pengar. 
Det börjar i slutat av augusti 2014 då en person för över 100 000 kronor till kvinnans bankkonto. Pengarna avsåg del av köpeskilling för en skogsmaskin, som sedan aldrig levererades.

Tog sedan ut pengarna
Kvinnan upplät sedan sitt konto för nämnda transaktion och tillsammans i samförstånd med andra personer fört vidare 100 000 kronor till bankkonto tillhörigt ett finansbolag. Kvinnan har därefter, dagen därpå tillsammans med andra personer tagit ut 97 500 kronor i kontanter från finansbolaget och därmed har hon upplåtit sitt bankkonto samt tagit ut pengar åt annan i syfte att dölja att de nämnda pengarna härrör från brott eller brottslig verksamhet.

Grovt penningtvättsbrott
Några dagar senare, sker samma sak på nytt, men denna gång med en större summa pengar. 
En man för över 281 250 kronor till den 29-åriga kvinnans konto, då han ska köpa en skogsmaskin. Men maskinen levererades aldrig, och kvinnan gjorde som tidigare – upplät sitt konto i samförstånd med andra personer fört vidare 280 000 kronor till bankkonto tillhörande det ovanstående finansbolaget. Åklagaren yrkar på att kvinnan ska dömas för grovt penningtvättsbrott för att ha begått detta brott. 

Gick runt med tårgas
Kvinnan åtalas också för ringa vapenbrott och ringa narkotikabrott, efter att ha brukat amfetamin, metamfetamin och tårgassprej. 
Rättegången hålls nu på torsdag i Jönköpings tingsrätt.  

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.