Fienderna drabbade samma utanför Sofiakyrkan – nu fälls den ena

Två unga kvinnliga vänner hade under en tid haft flera konflikter sinsemellan och beslöt sig för att träffas och tala ut. Efter samtalet uppfattade de båda det som att de hade rätt ut problemen och att relationen mellan dem var bra. Men så hände något bara dagarna senare.

Publicerade en video
Den ena kvinnan (hon som senare åtalades för misshandel) la upp en video på det sociala mediet Snapchat och den andra kvinnan tolkade det som att videon var riktad mot henne och att budskapet var något negativt. Efter att ha sett videon valde hon därför att plocka bort den andra kvinnan som vän från Facebook. 

Var ute och roade sig
Under lördagskvällen var de båda unga kvinnorna ute och roade sig på krogen, men på var sitt håll. När uteställena stängde, träffade de båda kvinnorna på varandra i hörnet Trädgårdsgatan och Nygatan. 

Konfronterade varandra
Den ena kvinnan, hon som åtalades för misshandel, undrade varför den andra kvinnan hade plockat bort henne från Facebook. En diskussion bröt ut och det hela slutade med att den ena kvinnan blev misshandlad.

Har minnesluckor från natten
Kvinnan som åtalades för misshandel, har uppgett att hon inte har några direkta minnesbilder från kvällen, då hon var berusad. Hon minns bara att de höll på och knuffas och att den andra kvinnan hamnade på marken. Den åtalade kvinnan uppger också att hon inte tror på att hon skulle ha misshandlat sin före detta kompis, och menar därför att den andra kvinnan ljuger. 

Offrets historia bekräftas
Men samtliga vittnen berättat om hur den åtalade kvinnan ska ha slagit och dragit ner den andra kvinnan på marken och sedan sparkat henne i huvudet.
Det finns också anteckningar från sjukhuspersonal som visar på att den ena kvinnan blivit misshandlad under natten. 

Allvarlig misshandel
Tingsrätten dömer den åtalade kvinnan för misshandel, då vittnen har lämnat liknande vittnesuppgifter och då det finns journalanteckningar som styrker att den andra kvinnan blivit misshandlad. Rätten tillägger att misshandeln var allvarlig, då den dömda kvinnan sparkade den andra flera gånger i huvudet. 

Slipper fängelse
Rätten anser att straffet för brottet uppgår till tre månaders fängelse, men då den 21-åriga kvinnan anses vara lämplig för samhällstjänst, blir det istället hennes påföljd. Samhällstjänsten blir 100 timmar. Dessutom ska hon betala nästan 10 000 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.