Mässor lockar till sexhandel

Polisen ser en koppling mellan prostitution och mässor som arrangeras i Jönköping. Nu inleder man ett nytt samarbete för att få bukt med sexhandeln. 

Polisen misstänker att sexhandeln i Jönköping ökar i samband med att mässor arrangeras i stan. Man vill att hotellen ska göra mer för att avskräcka gästerna från sexköp. Hotellgruppen ställer sig kritiska till polisens metoder. 

Köp över internet
Idag har sexhandeln flyttat från gatan till internet och polisen ser en koppling mellan arrangemangen i Jönköping och ökningen av prostitution. 

– Vi kan inte säga att brottsanmälningarna ökar i samband med mässorna, men vi ser ett ökat antal annonser, säger Charlie Rendahl, gruppchef på polisen, som arbetar med prostitutionsfrågor till SVT Nyheter Jönköping

Hotellen är en viktig del
Åklagarkammaren, Länsstyrelsen och socialtjänsten kommer nu polisen att regelbundet samverka med för att minska problemen. Polisen anser även att det är mycket viktigt att nå ut till hotellen eftersom mycket av sexhandeln sker på hotellrum. 

Avskräcker med information
Med tydligare information hoppas man kunna avskräcka personer från att köpa eller sälja sex. 

Polisen har inte resurser
Ordföranden i Hotellgruppen i Jönköping menar att det inte så ofta hjälper att ringa polisen om man kan misstänka sexköp. 

– Det finns en dialog mellan oss och polisen, men det är väldigt ofta vi möts av att de inte har resurser för tillfället när vi hör av oss, säger Carl-Henrik Nilsson, ordförande för Hotellgruppen i Jönköping till SVT Nyheter Jönköping

Betalar rum i förskott
En upptäckt som gjorts är att hotellrummen nästan uteslutande bokas över internet och att gästen betalar hela summan i förskott. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.