Personal hotad på Spira

Gången innan när det var en konflikt som bröt ut gick det till domstol. Och den här gången rör det sig om ett anlitat säkerhetsbolag och en pågående polisutredning.
– Det vi sagt och det polisen gått ut med är att det är ett ofredande och ett olaga hot, berättar Mikael Lundberg, marknadschef vid Spira.

Ledde till domstol- ännu ej uppklarat
För fyra år sedan uppstod en konflikt mellan två anställda på Spira. Det gällde anklagelser om sextrakasserier och och ledde bland annat till avgångar. Dessutom slutade det hela i domstol, där frågan ännu inte är helt avgjord. Nu skakas Spira av ytterligare en konflikt som rör relationer mellan personal och som bröt ut i helgen.

Kom till Spira och hotade
En tidigare anställd vid Spira jobbat ska ha ofredat en kollega via sms och även kommit till kulturhuset och konfronterat och hotat personen, enligt polisanmälningarna från gårdagen.
Efter händelsen i helgen och de två polisanmälningarna beslutade ledning på Spira att anlita ett externt säkerhetsföretag för att höja säkerheten, något som kom till känna under gårdagen, tisdag.
– Vi har alltid vakter här och nu har vi en tredje på plats, berättade Lundberg under gårdagen till Jmini.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.