Bristen på sjuksköterskor är stor inför sommaren

Det behövs ca 150 sjuksköterskevikarier under sommaren på länets tre sjukhus. Än är det bara 40 tjänster tillsatta och färre än någonsin har sökt ett semestervikariat på sjukhusen i regionen. 

Nu talar mycket för att regionen åter igen får locka med en rejäl extra ekonomisk kompensation för de som kan täcka sig att skjuta upp sin semester. Förra sommaren ersatte Region Jönköpings län de som sköt på sin semester med upp till 10.000 kronor i veckan, skriver Jönköpings-Posten. De som tog extrapass kunde kompenseras med tre gånger timlönen. 

Betalade 13 miljoner extra
Under sommaren 2015 betalade regionen ut drygt 13 miljoner kronor extra för att kunna få ihop semesterschemat. Man befarar att situationen kan komma att upprepas i år. 

40 av 150
Behovet av 150 sjuksköterskor är långt ifrån uppfyllt. Omkring 40 tjänster är hittills tillsatta. Situationen är som värst på Värnamo sjukhus och Höglandssjukhuset. 

– Det är ett bekymmersamt läge med en lägre tillgång på personal i år än tidigare, säger Hans Dahlberg, personalchef för kirurgin i regionen, till Jönköpings-Posten. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.