Stor personalbrist i regionen

Det är personalbrist i vården i regionen. Sammanlagt ska det ha fattats 145 tjänster, enligt den senaste interna sammanställningen.

Det är P4 Jönköping, som läst den senaste interna sammanställningen från november 2015. Den visar att regionen i Jönköpings län lider av personalbrist. Det fanns då cirka 145 tjänster, som inte var tillsatta.

Brist på barnmorskor
Bland annat saknade Medicinkliniken i Jönköping tio stycken sjuksköterskor. I Eksjö handlade det om sju stycken.
Dessutom sakades i november nio barnmorskor, åtta specialistläkare och tio sjuksköterskor inom Röntgenkliniken. Och när regionen i höstas sökte sjuksköterska till Intensivvården, så fick man inget svar.

Omorganiserar vården
Anders Liif, som är personaldirektör, säger till P4 Jönköping att situationen ser bättre ut idag. Dock har man inte tillräckligt många, som sökt som semestervikarie.
 För att komma till rätta med personalbristen, kommer vården att omorganiseras. Dessutom ser man nu över möjligheten kring om andra yrkesgrupper skulle kunna utföra sköterskornas arbete.
– Att fördela och fördela om arbetet, där tror jag det finns en potential att komma tillrätta med den här situationen, säger Anders Liif till P4 Jönköping.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.