Barn dog – Öroninflammationen var hjärnhinneinflammation

Barnet fick behandling för öroninflammation. Det visade sig dock vara en hjärnhinneinflammation, som barnet senare avled av. Händelsen är nu Lex Maria-anmäld.

Barnet hade fått vård och behandling för öroninflammation, men inkom dagen efter till akuten på Värnamo sjukhus då barnet försämrats.

Tillräcklig behandling
Där bedömdes i samverkan med barnakuten på Länssjukhuset Ryhov att behandlingen var tillräcklig. Behandlingen skulle fortsätta hemma. Föräldrarna skulle återkomma om ytterligare försämring tillstötte.

Tillkallade ambulans
Redan morgonen därpå uppsökte föräldrarna jourcentralen i Värnamo. Barnets tillstånd var då så pass allvarlig att ambulans tillkallades för att föra barnet till barnkliniken på Länssjukhuset Ryhov.

Där kunde man diagnostisera att barnet hade hjärnhinneinflammation och man satte in behandling. Den hjälpte dock inte. Barnet avled på Universitetssjukhuset i Linköping.

Immunbrist upptäckt
Det har i efterhand, skriver Länssjukhuset Ryhov, konstaterats att barnet ”hade en immunbrist som inte var diagnostiserad sedan tidigare”. Den ska, enligt regionens utredning, ha bidragit till det snabba sjukdomsförloppet.

Händelsen är nu Lex Maria-anmäld.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.