Karsten Offenbartl blir chef för regionövergripande kirurgklinik

Karsten Offenbartl, kirurg och överläkare på Höglandssjukhuset, blir verksamhetschef för den regionövergripande kirurgklinik som startar 1 januari 2017.

Den regionövergripande kliniken bildas för att säkra patienternas behov av kirurgi och för att utveckla samverkan mellan regionens tre kirurgkliniker. Som verksamhetschef för den nya kirurgkliniken kommer han att ha fokus på övergripande ledning och styrning i utvecklingsfrågor och övergripande ekonomi.

– Kirurgin i länet, liksom i riket, står under stark omvandling, säger Karsten Offenbartl. Samtidigt som vi måste bli allt mer professionella i verksamhetens olika delar måste vi bevara helhetssyn och akutförmåga.

Karsten Offenbartl kom som överläkare till kirurgkliniken på Höglandssjukhuset 1989. Sedan dess har han haft uppdrag som verksamhetschef på kirurgkliniken (1995-2004) och som chefläkare på Höglandssjukhuset (2009-2013).

Idag är han överläkare på kirurgkliniken på Höglandssjukhuset och är även projektledare för fördelningen av operationer i regionen. Från 1 september 2016 leder han tillsammans med processledare Mats Hoppe förberedelserna inför klinikbildningen.

Kliniken kommer att bestå av tre ömsesidigt kompletterande enheter som i det dagliga arbetet leds av biträdande verksamhetschefer, en per ort. Det blir en av regionens största kliniker.

– Det viktigaste är att alla kirurgpatienter i länet får en god och jämlik vård. Utmaningen är att fortsatt utveckla samverkan mellan de tre hittillsvarande klinikerna, säger Karsten Offenbartl.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.