Psykologens dator stulen – innehåller känsliga uppgifter

Det var under maj månad som psykologen hade parkerat sin bil på A6 då den blev utsatt för inbrott och stöld. Bland annat stals psykologens arbetsdator. Nu kan känsliga uppgifter om patienter kommit i orätta händer. 

Det är en lex Maria-anmälan Inspektionen för vård- och omsorg, IVO, gjort som Jnytt idag berättar om. Enligt anmälan handlar det främst om en utredning som rör en gymnasieskola i Jönköpings kommun. Ärendet ska vara skyddat med lösenord. 

Arbetade med en utredning
Det var i maj som psykologen arbetade med en utredning och ett bedömningssamtal på en gymnasieskola i kommunen. Det hela skulle vara klart innan sommarlovet och på grund av ett tajt tidsschema hade psykologen med sig sin arbetsdator. 

Parkerade på A6
På sin väg hem från jobbet stannade psykologen till vid A6 och parkerade bilen. Under tiden psykologen lämnat bilen gjorde någon inbrott i bilen. Två datorer och en väska stals. 

Polisanmälan
En anmälan upprättades efter att polisen anlänt till platsen. Enligt polisanmälan är risken för att någon ska kunna använda sig av uppgifterna på datorn mycket liten. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.