Problemet med dumpat bröd fortsätter

Det står fortfarande oklart vem som har dumpat kolossala mängder med bröd i skogarna runt Nässjö. Men tips till Smålandstidningen pekar på att det kan röra sig om ett nystartat bageri i trakterna. 

Smålandstidningen skrev i förra veckan om att större mängder bröd har slängts vid en väg mot Bäckafall i Nässjö och bekymret bara fortlöper. 

I slutet av förra veckan rapporterades det igenom om stora mängde slängt bröd mellan Viebäck och Barkansjö. Där påträffades dessutom en brödback från det ganska nystartade bageriet i Nässjö. 

Det företag som tipsen handlat om är Swedish Sweet i Nässjö. Verksamheten i bolaget ska bedriva bageri och distribution. Bolaget registrerades 2014 och ordförande är Alizadeh Valeh, bosatt i Turkiet.

Smålandstidningen har fått tag på ägaren och han säger till tidningen:
— Det känner jag inte till något om. Och varför skulle vi slänga bröd i skogen. Vi har satsat mellan tre och fyra miljoner kronor på det här och skulle aldrig riskera de pengarna genom att slänga brödet i skogen. Vi har kvitton på vad det kostat oss att slänga bröd som blivit gammalt, säger Alizadeh Valeh. Personligen tror jag att det kan vara någon av våra 150 kunder som slängt det eller är det en konkurrent till oss som vill skada oss, säger Alizadeh.

Många tänker nog att lite bröd kan ju inte skada eller att det kanske till och med är bra för de vilda djuren. Vill man hjälpa till med utfodring får man dock bara använda sig av oförädlat vegetabiliskt foder. Det här brödet lägger sig som en degklump i naturen.

Efter telefonintervjun ville Alizadeh möta tidningen på redaktionen för en djupare intervju och det bestämdes en tid. Alizadeh Valeh dök dock aldrig upp.

Emma Krantz
[email protected]

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.