Skolfotograf misstänkt för sexbrott

Uppdaterad 10:30. En skolfotograf, anlitad av Vaggeryds kommun, misstänks för sexuellt ofredande. Händelsen ska ha ägt rum på Hjortsjöskolan i Vaggeryd.

Fotografen misstänks för sexuellt ofredande då denne ska ha uppmanat ett 20-tal elever att skicka privata bilder på sig själva.

Simon Hjälarö är kommunikatör på Vaggeryds kommun och säger till P4 Jönköping att det de kan bekräfta är att ett antal elever blivit utsatta för ofredande som har skett genom sociala medier och sms av en skolfotograf. En polisanmälan angående sexuellt ofredande är upprättad. 

Under tisdagen ska händelserna ägt rum. Fotografen ska ha uppmanat eleverna att skicka bilder på sig själva mer eller mindre avklädda. 

Skolan har tillsatt en krisgrupp i beredskap och skolan försöker nu få klarhet i vad som skett. Skolfotograferingen är tillsvidare inställd och företaget där fotografen är anställd har vidtagit åtgärder. 

Under onsdagen kommer samtliga vårdnadshavare att få information. 

Simon Hjälmarö, berättar för Jmini att Elevhälsoteamet finns på plats under dagen för stöttning och att polisen jobbar med att utreda och kartlägga om liknande händelser kan ha ägt rum tidigare. 

Enligt uppgifter ska händelsen ha ägt rum på Hjortsjöskolan. 

Information från polisen. Fotografen ska vara i 20-årsåldern och hemmahörande i länet. Han är inte frihetsberövad. 

 

Emeli Appelberg
[email protected]

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.