Skulle sälja husbilen – lurades på 200 000

En 75-årig man skulle sälja sin husbil på, fortfarande saknar han 195 000 kronor som mannen borde fått in på kontot för länge sedan.

En man från Mariannelund bestämde sig för att sälja sin husbil på Blocket. Han blir kontaktad av ett företag som säger sig komma från Jönköping. Mannen och köparen möttes upp i Jönköping och väl där undertecknade han avtal med den blivande husbilsägaren, skriver Jnytt.

Mannen på 75 år fick 25 000 kronor som betalning i förskott, vilket var bestämt. Överenskommelsen var att mannen som sålde husbilen skulle få resten av summan, 195 000 kronor, insatt på kontot. Det har han däremot inte fått. 

Pia Kling på Jönköpingspolisen menar att det var ett stort snesteg från mannens sida att signera ägarbeviset.
– Mannen gjorde ett stort fel när han skrev under registreringsbeviset för ägarbytet, det borde han inte ha gjort. Det här kan bli civilrättsligt, säger Pia. Hon säger också att det är oklart om husbilen sålts vidare.

Jnytt skriver också om en liknande händelse där en kvinna skulle sälja sin husbil men bara fick 10 % av summan hon borde fått. Det är oklart om händelserna har en koppling.

Agnes Edlund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.