Trebent varg finns i Småland

Många trodde att Ålarydsvargen gick en säker död tillmötes när man i våras upptäckte att den saknar en bit av sitt vänstra bakben. Nu har den alltså skymtats strax väster om Skillingaryd inte alls långt från Ålaryd, varifrån den fått sitt smeknamn. Den blev känd över landet sommaren 2013 då den dödade får.

I lördags morse lyckades Christoffer Carlsson i byn Nyholm fånga rovdjuret på bild. 

– Vi var uppe tidigt och plötsligt sa min fru, där kommer vargen. Jag trodde först att hon skojade, men så var det inte. Den sprang rakt över gårdsplanen och jag hann ta ett 30-tal bilder med mobilen, berättar Christoffer Carlsson, säger han till Svensk Jakt. 
Läs hela artikeln i Svensk Jakt här.

Han blev bekant med vargen redan i vintras då den spårades i Nyholmstrakten. 

– Redan då förstod vi att den var skadad eftersom det var blod i snön, och man trodde ju knappast att den skulle överleva, fortsätter Christoffer Carlsson.

En intensiv debatt har hållits kring huruvida man ska utöva skyddsjakt för att förkorta lidandet för djuret. Inget besluta har tagits i den frågan.  Tidigare artikel från Jmini

Henrick Blank är enhetschef på länsstyrelsen i Jönköping och säger till Svensk Jakt.

– Jag tycker det är fascinerande att vargen har klarat sig trots att den saknat en tass. Tidigare i dag fick jag en fråga om vad jag trodde om vargen, och jag svarade att den troligen var borta för gott. Lite senare får jag se nytagna bilder på den.

Enligt Henrick är det mycket som tyder på att vargen har uppehållit sig i samma område från mitten av april fram till nu.

– Ja, eftersom inga observationer gjorts på några andra håll så ligger det nära till hands att gissa det. Den här vargen är en riktig överlevare, säger Henrick Blank till Svensk Jakt. 

 

Emeli Appelberg
emeli.appelberg@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.