Döms för bombhot

En kille från Gnosjö dömdes idag för att ha bombhotat två skolor, en i Norrbotten och ytterligare en i Västra Götaland. Det efter att killens flickvän mobbades på en utav skolorna. 

Det var i slutet av förra året som Gnosjömannen och en internetkompis ringde till skolorna, som ligger i Västra Götaland och Norbotten, och sa att de skulle sprängas.

Gnosjökillen hade blivit vän med en jämngammal kille på nätet som bodde i Norrbotten och de ska även ha träffats på Dreamhack i Jönköping. Internetkompisen hade en flickvän, också över nätet, som blev mobbad och trakasserad i skolan hon gick i inom Västra Götaland.

En dag i december förra året snackar de alla tre över nätet och då bestämde sig killarna för att bombhota tjejens skola för att få slut på mobbningen. De ringde och sa bland annat att de gömt bomber under skolan som skulle smälla om inte trakasserierna slutade. Och fastän skolan inte har någon källare utrymdes den.

Sedan ringde Gnosjökillen också till kompisen i Norrbottens skola och bombhotade den också. Den skolan utrymdes också och en bombgrupp kallades dit.

”Ni har fem minuter på er att utrymma skolan annars kommer något jävligt att inträffa”, sa Gnosjökillen till skolan, enligt P4 Jönköping.

Polisen fick reda på att det var dem genom tips från andra elever, som hört Norbottenkillen skryta. Han hade också råkat presentera sig med för- och efternamn när han ringde och bombhotade, eftersom han var van vid att göra det när han ringde.

Och i dag kom alltså domen mot de två killarna. De döms båda för olaga hot och falskt larm mot de två skolorna. Normalt sätt, skriver Luleå Tingsrätt i domen, skulle ett fängelsestraff vara lämpligt, men eftersom de är så unga och ostraffade sedan tidigare får de skyddstillsyn.

Gnosjökillen ska också genomgå kriminalvårdens behandlingsprogram och betala skadestånd på 9 800 kronor.

Emma Krantz
[email protected]

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.