Vaggeryds kommun öppnar instagramkontot för fler

Nu öppnar Vaggeryds kommun upp kommunens instagramkonto för fler än bara kommunanställda. 

Vem som helst som bor eller verkar här har nu möjlighet att lämna in en ansökan om att få sköta kontot och dela sin bild av platsen Vaggeryds kommun.

Genom att ge fler möjligheten att sköta instagramkontot kan många tillsammans visa en bredare bild av platsen och de som bor, lever och verkar här.

– Efter att ha kört kontot själva och låtit det gå runt bland en del anställda i kommunen har vi insett att vi inte hinner vara ute och fota så mycket bilder som vi skulle önska. Då är detta ett väldigt bra sätt att göra kontot levande. Vi har sett att det finns många duktiga och aktiva fotografer på Instagram i kommunen genom de fototävlingar vi genomfört tidigare som vi hoppas vill vara med och bygga bilden av vår plats, säger Simon Hjälmarö, kommunikatör på Vaggeryds kommun.

För att få sköta kontot behöver man först göra en intresseanmälan på kommunens hemsida, vaggeryd.se/mittvaggeryd. Det finns också ett antal regler som man måste godkänna för att få sköta kontot. Man behöver också beskriva lite vad det är man tänker visa för bilder under veckan man hanterar kontot.

– Vi gör en bedömning av de intresseanmälningar vi får in innan vi ger klartecken, vi vill att det ska bli en bra variation med människor som fotar; unga och gamla, föreningsmänniskor och företagare. Skulle flera personer vilja sköta kontot samma vecka tittar vi på vem som passar bäst och fördelar veckorna efter det, säger Simon.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.