Rättegång inleds – åtalas för grova sexuella övergrepp mot barn

Idag inleds rättegången i Malmö mot barnskötaren som tafsat på en 10-årig flicka på nöjesparken High Chaparral i somras. 

Jmini har tidigare berättat om misstänkt pedofil jobbade på High Chaparral. Dessutom rapporterade vi för en kort tid sedan att åtal väcks mot mannen.

Idag inleds alltså rättegången mot den 40-årige mannen som greps efter att en 10-årig flicka berättat för sina föräldrar att mannen tafsat på henne på nöjesparken High Chaparral. 

Polisen har hittat barnpornografiskt material i mannens bostad i Kristianstad. Man hittade över 150 bilder och flera filmer som visar nu ligger till grund för åtalet. Totalt rör det sig om 20 barn, de flesta är mycket små och alla är flickor, skriver P4 Jönköping.

Mannen var barnskötare i vikariepoolen vid Kristianstads kommun och har jobbat på över 30 förskolor i kommunen. 

Nästan alla brott mannen anklagas för rubriceras som grova då offren varit väldigt unga och haft en beroendeställning till barnskötaren.

Brott av denna art leder sällan till åtal då de är mycket svåra att utreda. Det är mycket sekretessbelagt material. Anledningen till att allt material upptäcktes var att mannen själv berättade att det fanns under förhören med polisen. 

Rättegången hålls i säkerhetssalen i Malmö och kommer till största del hållas bakom lykta dörrar.  

 

Emeli Appelberg
emeli.appelberg@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.