Ösig folkmusik på turné i länet

Folkmusikgruppen Sotali blandar egna kompositioner med traditionell folkmusik och kombinationen nyckelharpa, mandola/luta och slagverk ger ett härligt sväng.

Sotali består av Daniel Petterson på nyckelharpa, Daniel Fredriksson på mandola och luta samt Magnus Lundmark på slagverk. De båda Daniel har spelat tillsammans sedan musikgymnasiet i Skellefteå. Tre skivor har gruppen gett ut: Brand (2002), Virek (2004) och Sotali (2010), och de har spelat på flera av Europas största folkmusikfestivaler.

Tillsammans med slagverkaren Magnus Lundmark, som även spelar med bland annat Junekvintetten från Smålands Musik & Teater, kommer Petterssons och Fredrikssons ösigare låtar verkligen till sin rätt, och de lugnare får en ny dimension.
Namnet Sotali är hämtat från en ordbok för Kalixmål och kan användas om någon som inte gör så mycket om dagarna, men också för att beskriva en person som aktivt gör ingenting och står för ett mer zen-likt, kontemplativ lugn. Sotali turnerar i hela länet under november – missa inte deras alldeles egna sound, med både härligt sväng och lugnare toner!

Turnéplan:
10 nov 19.00 Olsbergs Arena, Eksjö
11 nov 19.00 Kulturhuset Pigalle, Nässjö
12 nov 19.00 Kulturhuset, Sävsjö
15 nov 16.00 Gummifabriken, Värnamo
16 nov 19.00 Missionskyrkan, Vetlanda
17 nov 19.00 Galleri Smedbyn, Huskvarna
18 nov 19.00 Löfstadkyrkan, Tranås

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.