Skadegörelse mot flyktingförläggning

Under natten anmäldes en skadegörelse mot ett Migrationsverksboende i Tranås kommun. En mansperson hade krossat fönsterrutor på platsen. Mannen påträffades på platsen sedan vittnen kontaktat polisen.

På platsen anträffas även anslag med rasistiska förtecken, varpå anmälningar avseende skadegörelse samt hets mot folkgrupp upprättas. Gärningsmannen är född 1986 och hemmahörande i Östergötlands län. Ärendet kommer utredas vidare och förundersökningen leds av åklagare skriver Polisen.

Hets mot folkgrupp
Förundersökningen avseende hets mot folkgrupp leds nu av justitiekanslern, med anledning av att det skall utredas om det rör sig om ett brott mot tryckfriheten och yttrandefriheten eller inte. 

Förundersökningen avseende skadegörelsen leds av jouråklagare med anledning av att detta brott betecknas som ett hatbrott. Kontakt med jouråklagare kommer tas under dagen, för vidare direktiv i ärendet.

Förtydligande avseende den misstänkte gärningsmannen – han greps inte på platsen, utan har identifierats och förhör har hållits med honom. Han frigavs därefter.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.