Jul i Huset – Emåns Ekomuseum i Bodafors

Ett förstklassigt besöksmål i Bodafors. Det enda brunvita besöksmålet i Nässjö kommun. Anläggningen är öppen året runt för bokningar.  Nya utställningar skapas varje år. 

Emåns Ekomuseum är riktad till alla åldersgrupper. Barnen har fått en särskild vattenanläggning där de kan upptäcka vattnets kvalitéer. På innergården finns därför en anläggning för vattenexperiment. 

En fantastisk naturslinga på 4 km finns i anslutning till Ekomuséet. Här finns informativa informationstavlor som beskriver såväl växt- som fågelliv från de 12 genuina naturtyperna som slingan sträcker sig igenom. Den slingrar sig vackert utmed Emån. Emån är ett av Europas artrikaste flodområden och klassas numera som nationalälv. 

Anläggningen består av flera byggnader som Kvarnen, Stallet, Smedjan som har sitt ursprung från bland annat företaget Svenska möbel. Ett på sin tid internationellt erkänt företag i möbelbranschen. 
En konstsmed har sin verksamhet i Smedjan. Emåns Ekomuseum är beläget nära Emåns källa. Här finns även en ekologisk butik. Det säljs bland annat kläder av bambu, smycken, stenar och böcker.

  • Museum & Utställningar
  • Vattenupplevelser
  • Smedja & Konstsmed
  • Naturstig i 12 unika naturmiljöer
  • Café i 1600-tals kvarn
  • Konferens/sammanträde i kulturhistorisk miljö
  • Ekologisk butik
Lördagen den 28 november är det dags för julmarknaden – Jul i Huset- på Emåns Ekomuseum. Här möter du säljare och hantverkare som erbjuder ostkakor, julkärvar, olika snickerier, hemvävt, rökt fisk, ekologiska salvor och mycket mer . Konstsmeden Lars-Göran Larsson jobbar i smedjan och du träffar tomten vid fiskdammen. Här kommer finnas servering både av lite fika och mer för den hungrige. Du kan besöka spännande rummet under ytan, där guider berättar om djurlivet. Den lokalt kände Dallen sjunger och spelar. Det är fri entre och fri parkering!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.