Barnfilmsby får stöd av regionen

Ekonomiskt stöd kommer att gå från Region Jönköpings län till att stötta Barnfilmsbyn Mariannelund. Det är den planerade satsningen på ett upplevelsecenter som pengarna går till. Tack vare stödet verkar satsningen bli av.  

– Det var jätteviktigt. Hade vi inte fått det här stödet hade vi förmodligen beslutat att lägga ner projektet, berättar en nöjd Robert Glader som är projektledare på Barnfilmbyn. Vi har haft ett mål om att nå cirka 30 miljoner i finansiering  och där är vi nu, för SVT Nyheter Jönköping. 

Satsningen på Barnfilmsbyn i Mariannelund innebär att man vill bygga ett nytt upplevelsecenter. Där ska man som besökare kunna uppleva Astrid Lindgrens filmmiljöer på nära håll. 

Under tisdagen beslutade Region Jönköpings län att bevilja sex miljoner kronor i direkt finansieringsstöd. Ytterligare ett beslut togs att man ska stödja verksamheten med fyra miljoner under perioden 2017-2021. 

Satsningen beräknas kosta uppåt 37 miljoner kronor, pengar som man nu fått täckning för genom aktörer som lovat att gå in med pengar i projektet. 

Förhoppningen är att detta ska bli en stor turistattraktion som ska locka fler att stanna till i Mariannelund och räknas vara klar till sommaren 2017. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.