Nässjö Konsthall: Seminariet Att bedöma konst?

Under sommaren inbjöd Nässjö Konsthall alla konstnärer med koppling till Småland och Öland att söka till en jurybedömd konstsalong. Urvalet har gjorts av galleristen Elle Frie (Annaellegallery), konstkritikern Dan Jönsson (DN m.fl.) och konstnären Elin Wikström.

Resultatet är en spännande utställning med verk av Emilie Ackerman, Marcus Appelberg, Danilo Giannini, Karin Granstrand, Filippa Nilsson Kallhed, Åsa Lindsjö.

Eftersom alla inte kan vara med i den antagna salongen, har konsthallen erbjudit alla konstnärer som sökt till konstsalongen möjligheten att få ställa ut i De refuserades salong. Med detta knyter vi an till en tradition med anor från början av 1860-talet. Då var det konstnärer såsom Paul Cézanne och Édouard Manet som blev refuserade. De refuserades salong visas i en tillfällig lokal i Gallerian Loket i centrala Nässjö.

Med anledning av Konstsalongen 2015 anordnar Nässjö Konsthall ett seminarium på vernissagedagen som belyser svårigheterna kring att bedöma konst samt vad som gör ett konstnärligt verk estetiskt såväl som ekonomisk värdefullt. 

fakta

KONSTSALONGEN 2015 och  DE REFUSERADES SALONG
samt SEMINARIUM // Att bedöma konst?

28 november 2015 – 9 januari 2016
Vernissage 28 november 2015, kl. 16-18
Guidad visning 1 december kl. 12.30 och kl. 18.00

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.