Länet förlorar 30 polistjänster

Polisregion Öst består av Jönköpings län, Östergötland och Sörmland. I och med den nya polisorganisationen har det blivit omkring 80 färre poliser i regionen. Polistjänster har flyttats från mindre orter till storstadsregionerna. Det visar en granskning av effekterna av den nya polisorganisationen som P4 genomfört. 

”Poliser ska vara där de behövs”
I denna nya organisation har man hela tiden haft tanken att poliserna ska vara där de behövs. Inom vår region har det inneburit att många polisstationer i små kommuner har försvunnit och arbetsplatserna för de berörda poliserna har flyttats till de större orterna, skriver P4 Jönköping.

Hela landet
Det har visat sig att det inte enbart är inom regionen som detta sker. Om regioner har för många poliser i förhållande till brottsligheten tvingas de lämna resurser åt andra områden i landet. 

80 färre på två år
I vår region, Öst har det inneburit nästan 80 färre tjänster på två år. Patrik Forsemalm regionalt huvudskyddsombud i polisregion Öst säger till P4 Jönköping att när resurserna minskar så tvingas de som är kvar att jobba ännu hårdare och det påverkar arbetsmiljön negativt.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.