Hade 500 vapen hemma- slipper fängelse

Vapnen var livsfarliga, och tingsrätten skriver att mannen precis klarade gränsen för att brottet skulle ses som grovt, trots att han hade 500 vapen hemma i sin bostad. 

Det var för två år sedan som polisen fann stora mängder gevär, ammunition och pistoler hemma hos en man i Värnamo. 
Han misstänktes där efter för grovt vapenbrott och rättegången mot mannen inleddes i slutet av november. Idag kom alltså domslutet från tingsrätten och i domen står det att mannen döms för grovt vapenbrott.
Tingsrätten skriver att han haft lång tid på sig att göra sig av med vapnen, som han sagt att han skulle, men att det inte blivit av.

Räddades av sin bakgrund
Åklagaren hade yrkat på fängelse, men tingsrätten valde istället att ge mannen i 70-årsåldern en villkorlig dom. Det för att han inte skulle använda vapnen för kriminell verksamhet och för att han sedan tidigare är ostraffad. 

Samhällstjänst
Villkorlig dom och 240 timmars samhällstjänst, ja det blev domen för mannen som hade över 500 olagliga vapen och ammunition hemma. 

Var livsfarliga
Många av vapnen var livsfarliga, och tingsrätten skriver att mannen med råge passerat gränsen för att brottet ska betraktas som grovt. Hade mannen dömts till fängelse hade han fått ett år.

Begärde tillbaka vapnen
Mannen har begärt att fått tillbaka vapnen som beslagstogs, men där fick han ett klart nej. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.