Pedofilen som våldtog 20 småflickor fick rabatt på straffet

Den man som fick sex och ett halvt års fängelse efter att ha våldtagit flera småflickor på förskolor inom Kristianstads kommun och på High Chapparal överklagar nu sin dom. 

Den 11 december fick den man i 40-årsåldern som våldtagit ett 20-tal småflickor under flera års tid sin dom i Kristianstads tingsrätt. Han dömdes där till sex och ett halvt års fängelse. 
Mannen fick ett längre straff då han vid förhör hade hjälpt polisen och var samarbetsvillig.

För lågt straff
Men nu vill åklagaren pröva fallet i hovrätten för att se om tingsrättens bedömning var korrekt. Han menar att domen är alldeles för mild. 
– Motivet är att det är lite lågt straff, och jag tycker att tingsrätten även bör pröva vad han ska ha i rabatt för att han var behjälplig under utredningen, säger Pär Andersson till Kristianstadsbaldet. 

Flicka berättade
Mannen kunde gripas på grund av att flickan som blev våldtagen på nöjesparken High Chaparral berättar om händelsen för sina föräldrar. På så vis kunde polisen koppla mannen till ytterligare flera våldtäkter, grova sexuella övergrepp och barnponografibrott med mera. 

Fick rabatt på straffet
Rabatten är den strafflindring som en person kan få ”vid medverkan till utredning av egen brottslighet”. Barnskötarens fick ett års strafflindring på de 7,5 års fängelse som rätten anser att straffvärdet är.

Hjälpte till i utredningen
Tingsrätten motiverar bland annat strafflindringen med att ett fall av grov våldtäkt och ett grovt sexuellt övergrepp upptäcktes tack vare att barnskötaren själv påpekade att det fanns ytterligare bild- och filmmaterial. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.