Ny film till Johan Gustafssons kidnappare

Nu är den sydafrikanska organisationen, som arbetar för att få Johan Gustafsson fri, på besök i Sverige. Organisationen ska träffa hans familj.

Ekot har träffat organisationens ordförande, Imitaz Sooliman, som säger att han är på besök för att diskutera Johan Gustafssons fall.
 Det har gått drygt fyra år sedan svensken, Johan Gustafsson, från Värnamo, kidnappades av al-Qaida. Då tillsammans med bland annat sydafrikanen Stephen McGowan.
 Det var sydafrikanens familj, som först tog kontakt med organisationen, som heter Gift of the Givers. Sedan dess har organisationen även tagit sig an Johan Gustafsson.

Söker kontakt via film
Gift och the Givers är en muslimsk hjälporganisation. Just på grund av detta, så tror man sig, enligt Imitaz Sooliman, nå kidnapparna.
 Organisationen har bland annat sökt kontakt med kidnapparna genom filmer.
 Kidnapparna har också i sin tur sänt filmer på sina fångar.
 I en av filmerna nämner svensken, Johan Gustafsson, att han känner till organisationen, som vill hjälpa honom. Detta sågs då, som ett tecken på att man fått kontakt.

Ny film med familjen
 Videokommunikationen kommer att fortsätta från organisationens håll. Ordföranden berättar nu för Ekot att man har spelat in en ny film med kidnapparnas familjer.
 Johans syster, säger till Ekot, att det är viktigt för familjen att utåt visa att man får litar på organisationen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.