Travvinsten på en halv miljon försvann- fick tillbaka pengarna i rätten

I oktober 2013 hittade en man i 65-årsåldern ett spelkvitto tillhörande en annan man.
Spelkvittot avsåg spel på V86 den 30 oktober 2013 hos ATG.

Spelbutiksägare vittnade
De båda männen är stamkunder i en och samma spelbutik och ägaren i butiken har i förhör sagt att hon minns att mannen fyllde i och lämnade en kupong gällande spel på hästar.

Vinsten är hans
Mannen som hittade det borttappade spelkortet har själv i förhör sagt att han också fyllde i kuponger gällande exakt samma spel på hästar och menar därför att vinsten är hans. 

Kontaktade ATG
Dagen därpå, den 31 oktober kontaktade mannen med det borttappade spelkortet ATG och kunde detaljerat beskriva spelet, hur mycket han har spelat för, vilken tid han köpte spelkortet i butiken med mera, något som en anställd vid ATG har kunnat intyga.

Försökte få ut vinsten
Samma dag som mannen som förlorat sitt spelkort kontaktade ATG gick den man i 65-årsåldern som hittat kvittot till sin bank. Banken svarade med att för att lösa ut vinsten måste han ha ett så kallat vinstmeddelande som skulle fyllas i av ett ATG-ombud. Eftersom han inte ville att det skulle bli känt att han vunnit en storvinst kontaktade han den förra ägaren till spelbutiken som han kände väl och bad henne ordna ett vinstmeddelande till honom.

Gjorde anmälan
Dagen därpå gick mannen i 65-årsåldern tillbaka till banken med vinstmeddelandet och fick då reda på att ATG hade spärrat vinsten.
Samma dag kontaktar den rättmätige ägaren till spelkortet polisen. 

Dömdes i tingsrätten
Fallet togs upp i Jönköpings tingsrätt och rätten ansåg att mannen som påstått sig tappat spelkortet talar sanning. Han har nämligen kunnat lämna så pass detaljerad information, vilket styrker att det verkligen är hans vinst. Och den man i 65-årsåldern som försökte få ut vinsten dömdes för behörighetsmissbruk i mars 2015 till dagsböter 80 å 110 kr.

Gjorde samma bedömning
Mannen som dömdes för behörighetsmissbruk överklagade och Göta hovrätt tog upp fallet. Igår föll domen och hovrätten valde att gå på tingsrättens linje. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.