Försök till mordbrand- fyra personer gripna

Under natten till onsdagen och även föregående natt har bilar brunnit i Nässjötrakten. Fyra personer sitter nu gripna och är skäligen misstänkta för bränderna. 

Det var vid strax innan midnatt som det brinner i en bil som står parkerad i en carport i området Äng, Nässjö kommun. Några timmar senare står en annan bil i Nässjö i lågor. Vid båda tillfällena kunde personer på plats bekämpa bränderna innan räddningstjänsten kom. En händelse av liknande karaktär ägde även rum under gårdagsnatten. 

Vittnen
Vittnen såg en bil lämna platsen och det var så som polisen fattade misstankar om att bränderna kunde vara anlagda. Polisen kunde under natten gripa fyra personer som är skäligen misstänkta för skadegörelse genom brand samt försök till mordbrand. Polisen har tagit hjälpmedel och andra spår i beslag från de fyra männen. 

Försök till mordbrand
Det rubriceras som försök till mordbrand i och med att bilarna som brann stod intill byggnader som kunde fört branden vidare om de inte upptäckts i tid. 

Ingen person har kommit till skada i samband med dessa händelser. 

Uppdatering:

De fyra personer som är gripna är samtliga män och födda under 90-talet, en är inte ens fyllda 18 år.

Polisen bekräftar att det finns en koppling mellan de misstänkta och de målsäganden som fått sina bilar uppeldade. 
– Det är inga slumpmässigt utvalda målsägande, säger Lasse Johansson, polisens presstalesman i Jönköping. 

De greps i en fastighet strax söder om Nässjö. Mer än så och hur denna koppling ser ut vill polisen inte gå vidare in på. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.