Misshandlades på maskerad

I november 2014 hölls en maskeradfest på Vetlanda Stadshotell. Och på plats var den unge man som senare på kvällen blev misshandlad och fick sin näsa bruten. 

Skulle dö på dansgolvet
Målsäganden hade tidigare under kvällen haft ett tjafs med den då 18-årige killen som senare som 19-åring dömdes för misshandel.
Efter dispyten gick målsäganden ut på dansgolvet tillsammans med några vänner och fick ögonkontakt med 18-åringen han hade tjafsat med tidigare.
18-årigen gjorde ”halstecknet”, det vill säga att han drog handen över halsen som visar att den andre mannen skulle dö.

Springer på honom
Kort därefter går målsäganden ut från dansgolvet tillsammans med en vän, men det dröjde inte länge förens 18-åringen tillsammans med ytterligare några personer började springa på honom, knuffa och trycka upp målsäganden mot väggen inne på stadshotellet och när han bad om att få gå fick han ett knytnävsslag som träffade näsan, vilket ledde till en fraktur. 
Men vem som egentligen utdelade slaget av de killar som knuffade honom och som sedan bröt hans näsa är han inte helt säker på.

Kallade honom neger
18-åringen har i förhör menat att målsäganden hade stulit hans mobil och att det var därför som han blev aggressiv och tog till knytnävarna. Dessutom menar han att målsäganden ska ha kallat honom för neger. 

Var på målsägandes sida
I Eksjö tingsrätt dömdes 18 åringen, som då hade fyllt 19 år till skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst, samt ett skadestånd till målsäganden på 11 000 kronor.
Rätten menade att det måste ha varit den då 18-årige mannen som gjorde det med tanke på att det var han som gav ”halstecknet” och som tryckte upp honom mot väggen. 

Överklagade till Göta hovrätt
Den dömde 19-åringen överklagade domen till hovrätten då man menade att han skulle frikännas för brottet, alternativt få ett lindrigare straff.
Göta hovrätt tog upp fallet och under onsdagen föll domen.  

Sänkte hans straff
Hovrätten frikände inte nu 20-år gamla mannen, men hans straff sänktes och påföljden blev 80 dagsböter å 50 kronor.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.