Slog sönder vännernas bilar och mobiltelefon

Mannen som är i 30-årsåldern menar att han blev nonchalerad av en man som han stod och pratade men. Därför tog han dennes telefon och kastade iväg den. 
Dessutom har mannen förstört två bilar genom att kasta saker och slagit med tillhygge på dem. 
Detta på två av hans bekantas bilar. 

Samma dag som skadegörelsen av bilarna och förstörelsen av mobiltelefonen inträffade, ska mannen också ha brukat cannabis.

Körde rattfull
Förutom skadegörelse och ringa narkotikabrott, har mannen vid ytterligare tre tillfällen ha kört bil olovligen två gånger, var av den ena anses som grov. Dessutom ska han ha kört rattfull.

Åtalades på flera punkter
Mannen åtalades sedan på fem punkter för skadegörelse, ringa narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning, samt grov olovlig körning.

Ville inte skada telefonen
Mannen erkände gärningarna men ifrågasatt om han orsakat samtliga skador på bilarna. Han har vidare invänt att han inte hade för avsikt att skada mobiltelefonen.
Han har dessutom medgett yrkandet om skadestånd till de tre männen som blev lidande av hans skadegörelse på bilarna och telefonen.

Ska utbetala skadestånd
Åklagaren yrkade på skyddstillsyn för mannen, något som rätten yrkade bifall till när domen föll i Jönköpings tingsrätt under tisdagen.
Dessutom ska han betala drygt 15 000 i skadestånd till de tre männen för den förstörda telefonen och reparationskostnaderna för bilarna. 

Mannen är sedan tidigare dömd för mindre brott och har kontakt med frivården för att genomgå olika program.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.