Känd sexualbrottsling dömdes till dagsböter

En man i 30-årsåldern dömdes idag till dagsböter i Jönköpings tingsrätt efter att ha ofredat en 17-årig kille sexuellt. Den dömde mannen är sedan tidigare dömd för en lång rad sexualbrott riktade mot unga vuxna och barn. 

Mannen ska ha kontaktat den 17-årige killen på Facebook och de började chatta och konversationerna handlade bland annat om 17-åringens musikintresse. Mannen ska ha skrivit att han kunde ta med sig killen till en musikfestival, då han kände en del artister och dessutom jobbade bakom scenen vid musikevemang. 

Ville få ett jobb
De började sedan chatta vid Snapchat, men efter ett tag gick de trevliga meddelandena över till obehagliga meddelanden av sexuell karaktär. 
Killen hade från första början sagt att han bara var 17 år, men fortsatte hålla kontakten med mannen, då han ville få ett jobb bakom scenen vid olika festivaler. 
17-åringen beskrev att han inte ville tala om sex och han började förstå att mannen ville något helt annat.
Den idag dömde mannen menar att den var 17-åringen som hade bjudit in honom till sexsnack. 

”Äcklig pedofil”
Mannen slutade aldrig skriva om sex och slutade inte fråga killen intima och sexuella frågor. 17-åringen fick slutligen nog och kallade mannen för ”äcklig pedofil” och sa att han övervägde att anmäla mannen.
Han fick också en bild på mannens könsorgan skickad till sig via Snapchat och visade upp fotot för sin mamma, men då det inte går att spara en bild via Snapchat om man inte gör en skärmdump, försvann den och därför finns det inga bevis för att mannen ska ha skickat sexuella bilder. 

Dagsböter för sexuellt ofredande
Tingsrätten konstaterade att mannen skulle dömas för sexuellt ofredande då det skrivna innehållet anses vara av den karaktär som räknas som ett sexuellt ofredande, då killen tydligt har sagt att han inte vill prata om sex.
Påföljden för brottet blev dagsböter 120 å 50 kronor. 

Begick brott under övervakning
Mannen är sedan tidigare dömd för fyra fall av sexuellt ofredande i Borås tingsrätt, utnyttjande av barn för sexuell posering i Skaraborgstingsrätt, samt ett fall av sexuellt ofredande i Jönköpings tingsrätt. Han har vid flera tillfällen dömts till skyddstillsyn för brotten och övervakningen har förlängts då mannen har begått flera sexualbrott under tiden han varit övervakad.

Anses inte vara fängelsenivå
Även vid beaktande av att det är fråga om återfall i brott anser tingsrätten att straffvärdet för de aktuella gärningarna inte ligger på fängelsenivå. Påföljden kan istället stanna vid ett kraftigt bötestraff motsvarande 120 dagsböter.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.