Två flyktingungdomar attackerades av 25 personer

Enligt uppgifter så ska två ungdomar boende vid ett HVB-hem i Vaggeryd blivit attackerade av ett stort gäng ungdomar under torsdagskvällen. De båda är 16 och 17 år gamla. 

Kom med buss
De båda flyktingungdomarna kom med buss till Vaggeryd strax efter klockan 19:30 under torsdagen och var på väg hem till boendet. Enligt polisen ska allt ha börjat med trakasserier i bussen på väg till stationen. 

När de hoppade av bussen vid stationen möttes de av ett stort gäng med ungdomar, uppskattningsvis 25 stycken, vid fyra bilar som bar tillhyggen, enligt den anmälan som polisen hänvisar till. 

Sprang till boendet
De sprang då till boendet och personal larmade polisen senare under natten när pojkarna berättat vad som hänt.
– Det är en andrahandsanmälan, en anställd på boendet gjorde en anmälan vid 02-tiden efter att de berättat vad som hänt, säger Lasse Johansson, presstalesman vid polisen i Jönköping.

Vill inte prata med polisen
De vill inte själva prata med polisen, något som Lasse är bedrövad över.
– Vi måste ju prata med de här grabbarna och hoppas att de vill prata med oss om vad som har hänt, säger han.
– Vi ska försöka övertala dem att verkligen prata med oss.

Svårt och rörigt
Händelsen är för polisen svår att förstå i och med att det är en andrahandsanmälan som dessutom inkom många timmar efter att händelsen ägt rum. 
– Jag får inte riktigt ihop det, det är en väldigt rörig händelse. Vi får försöka prata med dem via tolk och försöka bena ut vad som har hänt. 

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot och en anmälan om ofredande angående händelsen på bussen. 

Det finns i nuläget inga vittnen till händelsen. 

Ingen behövde köras till sjukhus i samband med händelsen. 

Rättelse: Polisen har tidigare gått ut med en annan tidpunkt för händelsen. Flyktingungdomarna sades först ha anlänt med tåg, de ankom till stationen i Vaggeryd med buss. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.