Fängelsedömd man slipper fängelse- var för ung vid brottstillfällena

20-åringen åtalades på flera punkter, men redan i tingsrätten ogillades den ena åtalaspunkten då rätten ansåg att det inte fanns tillräckliga bevis för att den unge mannen visste om att det låg kokain i den låda med cannabis som han köpte. Denna punkt ogillades av rätten, men 20-åringen dömdes på tre andra punkter, ringa narkotikabrott, samt två fall av narkotikabrott. 

Överklagade till hovrätten
Då 20-åringen inte ha velat ingå i Frivårdens program, blev påföljden tre månaders fängelse. 
Den unge mannen överklagade och yrkade på att han inte skulle bli frihetsberövad, alternativt få ett längre fängelsestraff, något som Göta hovrätt tog i beaktande när han idag fick son dom. 

Inte tillräckligt gammal
Hovrätten valde att döma 20-åringen till skyddstillsyn istället för de tidigare tre månadernas fängelse. Det för att han har en historia av missbruksproblematik. Och för att han när brotten begick inte var över 21 år gammal. Rätten menar att det inte finns tillräckliga skäl att utdöma fängelsestraff till den unge mannen, med hänvisning till ovan. 
Hovrätten menar att Kriminalvården i Jönköping kan hjälpa honom att hålla sig borta från narkotikan, då han får gå dess drogavvänjningsprogram.  

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.