Har två månader kvar på straffet- får nytt straff för vapenbrott

Den 1 januari anhölls en 46-årig man misstänkt för bland annat vapenbrott och häleri. Veckorna senare åtalades han och idag föll domen över 46-åringen. 

Det nya året hade precis börjat när den 46-åriga mannen greps för att ha haft ett kulvapen i händerna.
Dessutom ska mannen också innehaft både en yxa och kniv på allmän plats.

Grov olovlig körning
Samma dag kör mannen en personbil olovligen och då han tidigare både är misstänkt och dömd för olovlig körning yrkar åklagaren därför på att mannen ska dömas för grov olovlig körning. 

Stal vapen i bostad
Enligt åtalat ska mannen också under februari månad 2014 stulit ett kulvapen och ett kikarsikte till ett vapen ur en bostad i Mullsjö. 
Värdet för vapnet uppgår till cirka 13 000 kronor och polisen fann det stulna vapnet i samband med gripandet den 1 januari i år.

Vet inte hur det gick till
Men mannen själv vet inte hur vapnet som ska ha stulits, hamnat i hans bil och han nekar till att han ska ha begått inbrott och stulit något. Trots detta har kikarsiktes rättmätige ägare kunnat peka ut att det kikarsikte som hittades i 46-åringen bil är hans och att ett inbrott har begåtts i hans hem.

Blev fängelse för brotten
Rätten valde därför att döma 46-åringen , som för övrigt är hemmahörande i Norrköping, till sex månaders fängelse för häleri, vapenbrott, grov olovlig körning, samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Två månader kvar på gammalt straff
46-åringen förekommer i belastningsregistret under 26 avsnitt sedan 2003. Han har under 2015 dömts för bland annat stöld, olovlig körning, grovt brott och vapenbrott. Merparten av brotten har begåtts under 2014 och brottet mot vapenlagen var ett oaktsamhetsbrott. Mannen är villkorligt frigiven från ett fängelsestraff med en återstående strafftid om två månader. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.