Sju lösa hästar orsakade problem i trafiken

Det var under natten till måndagen som polisen fick larm från en förbipasserande bilist om att det sprang sju lösa hästar vid Sörängsrondellen i Nässjö. 

Vid halv fyratiden under natten till måndagen som polisen fick larm om att det sprang sju hästar vid Sörängsrondellen i Nässjö. En polispatrull åkte till platsen för att varna trafiken och förhindra olyckor. 
– Det är inte lätt för polisen på plats att fånga in dem. Vi fick hantera trafiken och se till att ingen olycka inträffade och försöka få tag på ägaren, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl på polisen till SVT Nyheter Jönköping. 

Okänd ägare
Man arbetade samtidigt med att försöka få fatt på ägaren. Eftersom man inte vem som var ägare till hästarna började man ringa runt till alla hästägare i området. 
– Jo, vi fick ringa runt och väcka folk. Det var enda sättet och till sist fick vi napp, säger Mikael Ehne, till SVT Nyheter Jönköping. 

Försöker fånga in hästarna
Enligt uppgifter har ägaren sedan en tid tillbaka vara på platsen och försöka fånga in hästarna. De ska ha rört sig bort från platsen, det är oklart i vilken riktning och om det rör trafiken i området. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.