Kvinnan anhållen efter mordförsöket

En kvinna i 20-årsåldern greps i centrala Vetlanda under torsdagskvällen misstänkt för mordförsök. Under natten har jouråklagare beslutat att anhålla kvinnan. 

Den unga kvinnan ska ha gått till attack mot en annan kvinna på en buss i centrala Vetlanda under torsdagskvällen. Målsäganden klarade sig utan allvarliga skador och behövde inte uppsöka sjukvård. 

Den misstänkta kvinnan fördes till polishuset i Eksjö och vid 23:30 fattade jouråklagare beslutet om att anhålla henne.

Man ska ha hört ett flertal vittnen på platsen direkt  efter händelsen. 

Uppdatering 07:59

Enligt nyligen släppta uppgifter från polisen så känner de båda kvinnorna varandra sedan tidigare. 
– Det är ingen händelse som bara uppstått utan det finns en bakgrund, det eskalerade igår, säger Lasse Johansson, polisens presstalesman.

Den misstänka kvinnan ska ha attackerat den målsägande med en kniv och utdelat flera hugg men inte träffat. Brottsrubriceringen är inte ändrad från försök till mord. 

– Vi har flera vittnen som vi hört kring den här händelsen. Utredningsläget är mycket gott, konstaterar Lasse Johansson.

RELATERAT: Ung kvinna gripen för mordförsök

Uppdatering 10:26

Den misstänkta kvinnan ska ha utdelat flera hugg mot överkroppen på den andra kvinnan utan att ha träffat. Hon ska även verbalt ha hotat kvinnan i 30-årsåldern till livet. 

Busschauffören gjorde en hjälteinsats då han lyckades avväpna och hålla kvar den 20-åriga kvinnan tills dess att polisen kom till platsen. Chauffören är en man i 60-årsåldern och blev inte skadad i samband med händelsen. 

Den målsägande kvinnan har fått en mindre sårskada på benet i samband med händelsen, den är inte orsakad av kniven. Det har inte varit varken narkotika eller alkohol inblandat. 

Mer än ovan nämnda fakta vill polisen inte i nuläget kommentara vidare.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.