Straffas för att polisen sa att han inte använde bilbälte

En 39-årig man dömdes idag i Jönköpings tingsrätt till att betala böter efter att inte ha burit bilbälte i samband med en bilfärd i slutet av sommaren. Det efter att rätten valde att gå på polisens berättelse om hur mannen sträckte sig i bilen.

Det var precis när skolorna hade börjat efter sommarlovet som en man stannades av polis i Gislaved. Han förklarar hur han hade åkt hemifrån för att besöka en butik. När han hade åkt en bit, stannade han bilen i en korsning för att tända en cigarett och veva ner den ena sidorutan. Men rutan gick inte att få ner med enbart en hand, så han fick använda båda händerna. I samma stund som han vevade ner rutan, såg han hur polisen passerade och han åkte därifrån. 

Såg hur han rörde sig
Någon minut senare stoppas han av polisen, som säger att de minsann sett att han inte hade något bilbälte på sig, när han stod där i korsningen. De hade nämligen sett hur han sträckt sig för att snabbt få på sig bilbältet. Men mannen själv menar att han hade bältet på sig och att när de trodde att han sträckte sig efter bilbältet, gjorde han det för att veva ner fönsterrutan. 

Polisen såg rätt
Men i förhör säger polisen att de inte kan ha missförstått mannens rörelse. De kunde nämligen se att han inte hade bältet på sig när de passerade honom när han först stannat till i korsningen. 
Och polisens version valde alltså tingsrätten att följa. Därmed döms den 39-åriga mannen till att betala 1 500 kronor för att ha brutit mot trafikförordningen gällande bilbältesföreseelse. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.