Frias från att ha våldtagit alkohol- och tablettpåverkad kvinna

Han fick två och ett halvt år för att för våldtäkt, misshandel och våldsamt motstånd, grovt rattfylleri och olovlig körning. Men nu friar Göta hovrätt den 29-årige mannen från våldtäkten, misshandeln och det våldsamma motståndet.

Den våldtagna kvinnan var hemma hos den dömde mannen och hans flickvän. De båda kvinnorna var goda vänner, men den våldtagna kvinnan och flickvännens pojkvän hade hamnat i luven på varandra sedan tidigare. Men trots detta valde hon att dra ett streck över det som hänt och de alla tre samlades, hade trevligt och drack alkohol. Sent på natten tog den senare våldtagna kvinnan sömnpiller och hon somnade på soffan, några timmar senare vaknade hon upp och märkte att hon inte hade några kläder på sig på underkroppen och att hennes byxor som låg på en annan plats var slitna. Hon fick då höra från sin vän att de hade haft sex, att mannen hade penetrerat henne.

Vännen ropade på hjälp
Den våldtagna kvinnan vaknade till av att hon hörde sin kompis ropa på hjälp. På köksgolvet låg hennes kompis och den våldtäktsdömde mannen stod över sin flickvän där på golvet. Den våldtagna kvinnan puttade bort mannen, han blev arg, knuffade till henne och gick sedan ut och slog med ett basebollträ på en bil. 

Ville sätta dit pojkvännen
Men flickvännen till den dömde våldtäktsmannen berättar något av en annan historia. Hon menade att hon hade vaknat av att hennes pojkvän och bästa kompis hade sex med varandra och att det hade varit helt frivilligt mellan de båda. Hon gick fram till dem och skrek och undrade vad de höll på med. Hennes pojkvän och hon börjar tjafsa och hennes vän kommer efter och undrar vad som händer och säger att hon har sovit och inte vet något om något sex. 
Och den påstådda misshandeln som pojkvännen skulle ha utsatt henne för var inte någon misshandel, utan hon hade istället ramlat och slagit sig. 
När polisen kom till platsen var flickvännen så arg på sin pojkvän och ville därför sätta dit honom. Hon menar då att hon ska ha ljugit om våldtäkten och misshandeln, bara för att jävlas med sin kille. 

Hade en trevlig stund
Och mannens version handlar om hur han och flickvännens kompis sitter tätt intill varandra, snackar och har det trevligt och sedan leder det ena till det andra och han upplevde att kvinnan var vid vaket tillstånd. Men efter ett tag insåg han vad han höll på med och det var då som flickvännen kom ut i rummet och såg vad de sysslade med. 

Ansågs vara trovärdig
Tingsrätten valde sedan att gå på kvinnan som menar att hon blivit våldtagen och hennes historia, då det är utrett att deras könsorgan har varit i kontakt med varandra. Hon ska också ha sovit djupt på grund av de sömntabletter hon tagit. Polismännen som anlände till platsen konstaterade också att kvinnan var påverkad och att hon somnade i bilen på väg till polishuset. De menar också att hennes historia var trovärdig och att mannen har utnyttjat kvinnan.

Räcker inte för fällande dom
Men när mannen sedan överklagade sin dom till hovrätten, valde de att frikänna mannen helt för våldtäkt- och misshandelsdomen. De för att det finns två berättelser som talar för att en våldtäkt och misshandel inte ska ha ägt rum. De finner dock att kvinnan som enligt tingsrättens mening blivit våldtagen ska vara trovärdig, men det räcker inte för en fällande dom. Rätten menar att de inte heller kan bortse helt ifrån att kvinnan faktiskt själv kontaktade polisen några dagar senare och berättade att hon hade sex med mannen frivilligt, trots att hon senare i förhör har tagit tillbaka det uttalandet. Rätten ställer sig också frågande till om hon verkligen kunnat sova så djupt att hon inte skulle ha märkt att någon utnyttjade hennes kropp. För i vanliga fall när hon tar sina sömntabletter, brukar hon kunna vakna och att hon då inte skulle ha gjort det när en annan människa använder hennes kropp, är något som rätten finner tveksamt. 

Körde grävmaskin rattfull
Mannen frikänns dock inte för brotten grovt rattfylleri, olovlig körning och tillgrepp av förskaffningsmedel. 
Han döms i hovrätten, likt i tingsrätten för att ha stulit en grävmaskin och kört runt med den med 2,23 promille i blodet. Han ska ha kört maskinen i diket vid flera tillfällen, kört utan belysning och svängt skopan fram och tillbaka över hela vägen. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.