Hon blir ny koordinator för Östra Vätterbranterna

Josefine Gustafsson blir ny koordinator för Biosfärområde Östra Vätterbranterna. Hon kommer närmast från Naturskolan i Malmö.

– Jag är glad att ha fått det stora förtroendet och känner mig mycket förväntansfull, säger Josefine Gustafsson i ett pressmeddelande.

– När jag nu återvänder till trakterna vill jag särskilt satsa på att fånga upp initiativ och lyfta fram de kreativa förmågor jag vet att folket i Östra Vätterbranterna besitter.

Som koordinator i föreningen som leder arbetet med Östra Vätterbranterna blir Josefine den sammanhållande kraften.

– Vi är glada över att ha rekryterat någon som både är utbildad biolog och som har kunskap och erfarenhet från andra fält som kultur, kommenterar föreningens ordförande Erik Lindfelt i en kommentar.

Östra Vätterbranterna är ett av fem biosfärområden i Sverige – och ett av drygt 600 i hela världen. Det är FN-organet Unesco som utser biosfärområden. Tanken är att de, med sina olika unika naturvärden, skall vara modeller för att utveckla en hållbar livsstil, både ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Biosfärområde Östra Vätterbranterna innefattar den östra delen av Jönköpings kommun samt Adelövs socken i Tranås kommun.

Josefine är 44 år och tillträder sitt nya jobb i april. Hon är uppvuxen med jord- och skogsbruk i Malmbäck och har tidigare bott och arbetat i Jönköping. Totalt sökte ett 50-tal personer från hela Sverige samt våra grannländer tjänsten.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.