Kraftig ökning av nyföretagandet i Jönköpings län i februari

Registreringen av nya företag i Jönköpings län ökade med hela 25,4 procent i februari månad. I hela landet ökade nyföretagandet med 24,4 procent, vilket är den största ökningen av nya företag sedan april 2013. Det visar färsk statistik som ekonomiföretaget Visma sammanställt från Bolagsverket.

Under februari månad startades 163 nya företag i Jönköpings län, vilket motsvarar en ökning med 25,4 procent jämfört med februari i fjol. Den vanligaste bolagsformen är även fortsättningsvis aktiebolag, som står för nästan åtta av tio nystartade bolag i Jönköpings län i februari.

– Det är glädjande att se att allt fler vågar satsa på sina drömmar och startar företag. 2016 har inletts på ett sätt som lovar gott för framtiden, säger Boo Gunnarson, Visma Spcs företagarexpert.

Företagandet ökar i nästan hela landet
Under februari ökade nyföretagandet i 19 av 21 län. I Dalarna sker en dryg fördubbling av antalet nystartade företag, vilket också är den största ökningen i landet. Endast på Gotland och i Västernorrland minskar nyföretagandet, med 6,7 respektive 8,0 procent.

Totalt registrerades 6 377 nya företag i Sverige, jämfört med 5 127 stycken i februari 2015. Det innebär en ökning med 24,4 procent, motsvarande 1 250 företag, jämfört med året innan. Ökningen är den största sedan april 2013, då nyföretagandet ökade med 34,1 procent jämfört med motsvarande månad föregående år.

– Fler företag betyder fler jobb för landet i stort, och man ska inte underskatta de små företagens inverkan på sysselsättningen. Under de senaste 20 åren har omkring 600 000 arbetstillfällen skapats i nya företag, varav merparten är just småföretag, säger Boo Gunnarson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.