Osttjuv fick idag sin dom

Det var i mitten av januari som en ostsugen man var inne på Lidl i Värnamo. Väl inne i butiken tillgrep han fyra förpackningar med ost och därtill vaniljdessert och högtalare. Detta till ett värde av knappt 400 kronor. 

Döms för snatteri
Mannen blev påkommen och åtal väcktes sedan mot honom. Idag fälldes han för snatteri i tingsrätten och påföljden blev dagsböter på 1 600 kronor för den snattade osten, högtalaren och desserten. 

Frun födde barn
26-åringen själv har i förhör berättat att han den aktuella dagen för snatteriet, att hans fru på sjukhus och födde barn. Det uppstod vissa komplikationer vid födseln. Han var orolig och kunde inte koncentrera sig. Hans tankar var hos hans fru och barn. Tidigare under dagen hade han varit och handlat i en annan affär. Han besökte Lidl med ytterligare personer. De hade med sig några varor till butiken och de fick tillstånd att lämna varorna i kassan när de gick in.

Var tankspridd
Han köpte glass och två saftpaket till sin tvåårige son. Kassören tog kvittot från honom när han betalade. Därefter gick han ut ur butiken och det började tjuta. Han visste då inte om att han hade en ostbit i sin jacka. Han vet inte om det var hans son som tog varorna och la dem i hans ficka eller om det var han själv som stoppade varorna i fickan. Han var tankspridd och var inte medveten om vad som hände.

Tog fram ostpaketet
Han blev därefter ombedd att följa med in i ett angränsande rum. Det var då han upptäckte att han hade ett ostpaket i sin ficka. Han tog fram ostpaketet ur sin ficka och gav det till en anställd och bad om ursäkt. 

Låtsades att han inte förstod
Men den anställde som jobbade vid tillfället och som ombad mannen att kliva in i det närliggande rummet berättar att det rörde sig om mer än bara en ost glömd i en fick. Den anställde berättade att den gripna mannen låtsades att han inte förstod vad han sa. 
Den anställde såg att mannen hade två ostar på sig och senare såg han hur flera ostar, desserter och bluetoothhögtalare hade slängts i papperskorgen i rummet där han satt i väntan på polis. 

Mer än bara ost
Den anställde berättar att mannen måste ha haft mer än ost på sig, då ost inte utlöser något larm. Och eftersom det faktiskt larmade, tydde det på att 26-åringen hade mer än bara ost med sig ut från butiken. 

Enig rätt fällde osttjuv
Tingsrätten anser att det är mindre troligt att 26-åringen inte ska ha märkt hur hans tvååriga son la ostar i hans fickor. De finner också att den anställde inte ha skäl att ljuga. Därför finner rätten, som för övrigt var helt enig, att mannen ska dömas för snatteri av fyra ostar, vaniljdesserter, samt bluetoothhögtalare. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.