Poserade med misstänkt kvinnomisshandlare- Polisen svarar nu JO

I oktober i fjol åkte polisen hem till en man för att höra honom, då han hade blivit anmäld för misshandel av sin flickvän.
Senare på kvällen la den anmälde mannen upp en bild på sociala medier där han poserar tillsammans med polisen eftersom de kände varandra tillbaka i tiden. 

Anmälde händelsen
Men en bekant till kvinnan som blivit misshandlad såg den publicerade polisbilden med den misstänkt gärningsmannen och blev illa berörd och anmälde därför detta till JO. Hon skrev i anmälan hur hon tyckte det var oprofessionellt hur polisen kunde skicka en polisman som känner mannen de ska höra. 

Tackade svenska polisen
Tillsammans med bilden, publicerades också en text där den misstänkt mannen skrev att han tackar den svenska polisen för dess insats i samhället. 

Vill ha det ogjort
När Jmini talar med lokalpolisområdeschefen för polisen i Värnamo, berättar han att polisen på bilden ångrar att han ställde upp på att vara med på bilden. 
– Nu tycker polismannen att det var onödigt och han hade gärna haft det ogjort. Men vid det aktuella tillfället fanns det inte någon anmälan. Polispatrullen träffar den här kvinnan först efteråt och då är bilden tagen sedan en längre tid tillbaka, säger Håkan Boberg. 

Kommenterar idag
JO beslutade att utreda ärendet och nu har Polismyndigheten via regionpolischefen, Ulrika Herbst skrivit i yttrande till ombudsmannen att det var uppenbart olämpligt att polismannen lät sig fotograferas, oavsett om mannen som var med på bilden då var misstänkt eller inte. Samtidigt finns det dock inte förbud mot att låta sig fotograferas med allmänheten.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.