Misshandlad kvinna sprang till grannen för skydd- gärningsmannen kom efter

En 38-årig man döms för att ha misshandlat en kvinna som han tidigare hade ett förhållande med. Detta ägde rum i slutet av juli i fjol i Gnosjö kommun efter att han vid flera gånger ska ha kastat ner henne på marken, slagit henne och dessutom tryckt in sin knytnäve i hennes mun.

Kvinnan berättar att hon tillsammans med mannen bodde i ett tält på grund av mögel i bostaden vid det aktuella tillfället. 
De hade bråkat och kvinnan hade sprungit iväg. När hon sedan kom tillbaka hade han bett henne packa sina väskor och hänga sig själv.

Tryckte in knytnäven i hennes mun
Dagen därpå vaknar kvinnan av att mannen stod och svor. Hon blev rädd, började gråta och bad honom att sluta. Medan hon fortfarande låg ner slog han henne i huvudet. Hon minns att ett slag träffade henne på sidan av ansiktet, men det gjorde ont på flera ställen i huvudet. Sedan tryckte han in sin knytnäve i hennes mun. Den fick dock inte plats. Han satt då på knä över henne. När han tryckte in sin knutna hand i hennes mun gjorde det ont på insidan av läpparna. Till följd av våldet fick hon en bula i pannan och en svullnad på läppen.

Sprang mot granne- han kom efter
När han hade slutat utdela slag mot henne, började hon springa mot en granne, men mannen följde efter henne. När han hann ikapp henne, slängde han henne i marken och slog henne med knuten hand på hennes högra lår. Hon fick ett blåmärke på benet efteråt. Därefter tog han med henne tillbaka till huset genom att flera gånger knuffa henne framför sig. Det gjorde ont när hon gick efter slaget. Hon var rädd att han skulle slänga henne i marken igen eftersom det fanns stenar på den grusväg de gick på.

Hon var elak mot honom
Mannens historia skiljer sig dock från kvinnans. Han menar att han gett sitt kreditkort till henne och bett henne att ta in på ett vandrarhem. Han hade länge känt att hon var avsiktligt elak mot honom och inte tog någon hänsyn till hans känslor eller överkänslighet för ljud. Han hade därför bett att få ett värdigt avslut på relationen, men ändå gett henne en chans till när hon bett om det. När hon kom tillbaka övervägde han att åka själv istället, men de gick båda och lade sig.

Hörde hur hon satt och grät
Dagen därpå var han ute och gjorde upp eld när han hörde att hon grät. Han gick då in till henne och sa att hon skulle sluta och att det är synd om honom också. Det gjorde hon inte, utan hon skrek högt i hans öra för att framkalla smärta. Han tryckte då in sin knutna hand en bit in i hennes mun för att visa vilken smärta hon orsakade honom. Det var nog så hon fick skadorna i munnen.

Nekar helt till brott
38-åringen döms också för olovlig körning, samt rattfylleri, gärningar som han har erkänt att han ska ha begått. Dock nekar han helt till att han ska ha misshandlat kvinnan. Därmed motsätter han sig att betala ut det skadestånd som kvinnan har begärt. Men han döms i tingsrätten att betala kvinnan 12 000 kronor. Han döms också till 60 timmars samhällstjänst med skyddstillsyn. Rätten finner alltså kvinnans historia rimlig och mannen har erkänt att han ska ha tryckt in knytnäven i hennes mun. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.