Man i grön overall bedrog 90-årig kvinna

Det var vid 16-tiden på onsdagen som det ringde på dörren hos en 90-årig kvinna i Smålandsstenar. Kvinnan öppnade och i dörren stod det en äldre man klädd i grön arbetsoverall, som sa att han skulle kontrollera eluttagen. 
– Hon trodde att det var någon som representerade hyresvärden, så hon släppte in honom, säger Lasse Johansson, polisens presstalesman.

Hittade fel i bostaden
Väl inne i kvinnans bostad gick han runt med en apparat vid eluttagen. Mannen sa sedan att han hade funnit två stycken fel och att han skulle ha 150 kronor för att laga dessa fel. 

”Ett fult försök”
Mannen förklarade för kvinnan att han inte kunde ta emot kontanter, utan behövde se hennes legitimation och kontokort, dessutom bad han henne skriva sin namnteckning i en bok som han hade med sig. 
– Tanken var ju att lura henne, hur han hade tänkt sig genomföra det här det vet jag inte. Men hon ringde sedan till sin son, som i sin tur spärrade hennes kontokort, säger Johansson.
– Hennes kort hade inte hunnit utnyttjas, men det är ett fult försök, tillägger Johansson. 

Går ut med information
Polisen går nu ut med signalement på den man som befann sig i kvinnans lägenhet och som utgav sig för att kontrollera hennes eluttag. 
– Vi går ut med signalement, för det kan vara så att fler har varit utsatta eller att de kan ha sett honom. I nuläget har vi bara en anmälan om bedrägeri av den här karaktären, berättar Johansson. 

Så ser han ut
Mannen som besökte kvinnan ska vara mellan 50-60 år, vara 180-185 centimeter lång, ganska kraftig. Vid det aktuella tillfället bar han en grön arbetsoverall och en bag. 

Har någon gjort iakttagelser eller haft besök av mannen, kontakta polisen på 114 14.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.