Guidad visning av utställningen Transient Constructions

Idag tisdag är det guidad visning av utställningen Transient Constructions av Tommy Sveningsson. Guidningen är gratis och hålls av konsthallens intendent, Lennart Alves.

Denna vecka arrangerar Nässjö Konsthall två föreläsningar i samarbete med Skådebanan i Jönköpings län. Onsdagens föreläsning är av Anna Persson som är chef för Bukowskis konstavdelning. Hon kommer berätta om sitt arbete med att värdera konst samt om auktionshusens allt viktigare roll inom konstvärlden.

På lördag föreläser Stina Oscarson om betydelsen av frivilligarbete. I en tid där ideella insatser bär allt större del av t.ex. kulturen och flyktingmottagandet blir det desto viktigare att rannsaka dess styrkor och brister.

Det är fri entré till båda föreläsningarna.

fakta

16 mars kl 18:30

Värdet av konst | Anna Persson

Ett konstverk för 8 miljoner eller ett för hundra kronor? Varför skiftar priserna så mycket på konst och vad är det som gör ett verk värdefullt? Vilken betydelse har auktionshusen för konsten?

Anna Persson: chef för Bukowskis konstavdelning och specialist inom samtida konst. Hon har tidigare även arbetat inom gallerivärlden i Stockholm och kommer berätta om hennes arbete och svårigheterna med att värdera konst.

Föreläsningen anordnas i samarbete med Skådebanan i Jönköpings län.

Fri entré

 

19 mars kl 12:30

Värdet av frivilligarbete | Stina Oscarson

Är ideellt arbete alltid bra? För vem? Verksamhetsområde 17 i regeringens budget heter Kultur, medier, trossamfund och fritid. Inom dessa sektorer finns många frivilligarbetare. Varför?

Stina Oscarson: dramatiker, regissör och krönikör bl a i DN. Har arbetat på Stockholms stadsteater, Kalmar läns teater och Det Kongelige i Köpenhamn samt varit chef för Radioteatern och Orionteatern. Stina tog initiativ till och skrev en alternativ kulturutredning 2008, Skuggutredningen. Hon har även skrivit Att vara eller inte vara – visioner om en annan kulturpolitik och Handbok för en ny kulturminister.

Föreläsningen anordnas i samarbete med Skådebanan i Jönköpings län.

Fri entré

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.